Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Dagplejen

Dagplejen

Den Kommunale Dagpleje i Videbæk har pr. 1. august 10 dagplejere ansat, hvilke som udgangspunkt har 4 dagplejebørn i eget hjem. Dagplejerne er struktureret i 3 mindre grupper, som danner rammen omkring et lærings- og sparringsfællesskab, der mødes 1 gang ugentligt i legestue ved Biblioteket på Fischersvej. Her er etableret udendørs samt indendørs læringsmiljøer, der understøtter det enkelte barn og børnegruppens trivsel, læring, udvikling og dannelse. Dagplejegruppen er en faglig stærk personalegruppe, der besidder en varieret palet af kompetencer med både personlig, erfaringsmæssig samt uddannelsesmæssig afsæt. Der er desuden 2 dagplejere der har DGI certificering samt 1 dagplejer der arbejder med afsæt i de grønne spirer, hvilket betyder, at der arbejdes aktivt med børnenes friluftsliv, natur og miljø i dagligdagen.

Dagplejen deler Ledelse med den integrerede institution Børnehaven Gl. Kongevej, og der er et udvidet samarbejde med Børnehaven Gl. Kongevej samt med de øvrige børnehaver i Videbæk i forhold til at skabe sammenhæng i børnenes liv samt i forhold til at understøtte gode overgange. Der er 4 gæstepladser i Børnehaven Gl. Kongevej til dagplejebørn over 2 år, og det er muligt at bruge både de indendørs samt udendørs faciliteter i Børnerhaven Gl. Kongevej samt tage med dem i skoven, såfremt det vurderes meningsfuld for den enkelte børnegruppe.

Dagplejerne har 6 årligt personalemøder, hvoraf 2 af møderne afholdes sammen med det pædagogiske personale fra Børnehaven Gl. Kongevej. Desuden afvikles kursus i livredende Førstehjælp hvert andet år. Der er tilknyttet en Dagplejepædagog til Dagplejerne i Videbæk, som løbende sørger for sparring og vejledning i dagplejehjemmet eller i legestuegruppen.

I Dagplejen arbejder vi med afsæt i Kommunens fælles børne- og ungesyn, børne- og familiepolitikken samt med udgangspunkt i den styrkede læreplan.

Den styrkede læreplan er det lovgivningsmæssige grundlag alle dagtilbud er underlagt, og det fælles pædagogiske grundlag er en række elementer, der beskriver den fælles tilgang og forståelse, hvorudfra der udøves pædagogik i en given kontekst i dagtilbud. Denne fælles forståelsesramme skaber udgangspunktet for arbejdet med de 6 læreplanstemaer, hvilket sikrer kvalitet i det pædagogiske arbejde med børns trivsel, læring, udvikling og dannelse.